Síria
Especials 21/04/2012

L'ONU aprova la missió de 300 observadors a Síria

El Consell de Seguretat de l'ONU ha donat llum verda a aquesta missió que controlarà el compliment del pla de pacificació de Kofi Annan

Efe
1 min
Enviat especial de l'ONU i la Lliga Àrab per resoldre la crisi a Síria, Kofi Annan / AFP

Nova YorkEl Consell de Seguretat de l'ONU ha aprovat avui per unanimitat una resolució que autoritza l'enviament d'una missió de 300 observadors militars desarmats a Síria per controlar que es compleix l'alto el foc acordat entre les parts sota la mediació de l'emissari de la comunitat internacional per aquest país, Kofi Annan.

"L'aprovació d'aquesta resolució és fonamentalment important per impulsar el pla de pau de Kofi Annan", ha assegurat després de l'aprovació l'ambaixador de Rússia a l'ONU que ha afegit que també ajuda a estabilitzar la presència de l'ONU a Síria.

La missió tindrà una durada de tres mesos i és el primer gest important que fa la comunitat internacional unida per acabar amb la revolta sagnant contra el president sirià, Baixar Al-Assad, que va esclatar fa 13 mesos.

La resolució aprovada avui també estipula que el cessament de la violència per part del govern i l'oposicó és "clarament incompleta". De fet, els opositors mantenen que, tot i la treva, han continuat els atacs de l'exèrcit sirià contra els opositors.

stats