Síria
Especials 03/03/2012

La Creu Roja és a les portes de Homs i denuncia que les autoritats li deneguen l'entrada

Ambulàncies de la Mitja Lluna Roja i set camions amb menjar i material mèdic esperen a les portes del barri. L'ONU denuncia 'execucions arbitràries' dels habitants de Homs per part de l'exèrcit sirià

Reuters
1 min

BeirutEl secretari general de les Nacions Unides, Ban ki-Moon ha dit aquest dissabte que ha rebut "informes esgarrifosos" sobre la situació a Homs que documenten les execucions arbitràries de civils per part de l'exèrcit, l'empresonament i la tortura dels ciutadans de la ciutat.

El comentari del secretari general de l'ONU coincideix amb el testimoni del fotògraf britànic Paul Conroy, que després de sortir de Homs va explicar com havia vist les tropes del règim fer una massacre al barri de Baba Amr, que s'ha convertit en el símbol de l'aixecament contra Al-Assad que va començar fa un any.

Creu Roja: 'És molt important que entrem avui a Homs'

El Comitè Internacional de la Creu Roja (CICR) ha dit que segueix negociant amb les autoritats, que no permeten l'accés d'ajuda humanitària al barri de Baba Amr, sota setge de les forces d'al-Assad durant un mes.

Un comboi del CICR de set camions amb menjar i material mèdic porta esperant des de divendres a les portes de Homs, juntament amb ambulàncies de la Mitja Lluna Roja que volen evacuar els ferits.

El portaveu del CICR, Hicham Hassan, ha dit des de Ginebra que és molt important que l'organització humanitària accedeixi avui a Baba Amr.

stats