Especials 02/11/2012

L'ONU investiga una execució sumària de soldats d'Al-Assad en una emboscada rebel

Un vídeo penjat a YouTube mostra com presumptes soldats opositors maten almenys 28 homes vinculats al règim a Idlib. L'Exèrcit Lliure de Síria (ELS) ha denunciat la matança i ha promès castigar-ne els autors [ATENCIÓ: el vídeo pot ferir la sensibilitat del lector]

Agències
1 min

GinebraL'alt comissionat de l'ONU pels Drets Humans, Rupert Colville, ha informat aquest divendres que comprovarà la veracitat d'un vídeo que mostra la presumpta execució de soldats sirians per part de membres de les forces rebels. Colville ha assegurat que si això es confirmés suposaria un nou acte equivalent a un crim de guerra.

"Com d'altres vídeos d'aquest tipus és difícil verificar-los immediatament, en termes d'ubicació dels que hi estan involucrats. Ho analitzarem amb atenció, però les al·legacions indiquen que aquests [les víctimes] eren soldats i no combatents", ha dit el portaveu de l'ONU. "En aquest sentit sembla que és un crim de guerra… un més", ha assenyalat.

La gravació té data de dijous i va ser difosa per YouTube.

Condemna de l'exèrcit rebel

L'Exèrcit Lliure de Síria (ELS) ha respost ràpidament al vídeo. El seu 'número dos', Malek Kurdi, ha dit: "Fins ara no sabem qui ha comès aquests actes, però evidentment els condemnem, i si resulta que són membres de l'ELS els castigarem".

Fins a 28 morts

Des de Londres, Amnistia Internacional ha condemnat aquest divendres el vídeo. Segons l'organització, les imatges s'haurien pres a la província siriana d'Idlib i mostren com uns deu homes, presumptament membres de les forces de seguretat, són colpejats abans de ser tirotejats per integrants d'un grup armat. Tot i això, l'Observatori Sirià dels Drets Humans (també amb seu a Londres) ha indicat que almenys 28 persones van morir en l'emboscada.

stats