Guerra a Líbia
Especials 30/04/2011

L'OTAN i el Consell Nacional de Transició refusen l'oferta de Gaddafi de negociar una sortida a la crisi

L'OTAN posa com a condició que les forces lleials al coronel Gaddafi aturin els seus atacs indiscriminats contra la població

Afp
1 min
Gaddafi durant el discurs televisat / REUTERS

L'OTAN ha trigat poc a refusar l'oferta llançada pel coronel Muammar al-Gaddafi aquesta matinada, quan en un missatge televisat s'ha mostrat disposat a negociar per un alto el foc. L'OTAN li ha dit que no i ha posat com a condició que siguin les forces gaddafistes les primeres que aturin els atacs contra els civils, segons un portaveu de l'Aliança Atlàntica. "Necessitem veure accions, no paraules", han dit responsables de l'OTAN a l'agència de notícies France Presse.

"L'OTAN continuarà les seves operacions fins que tots els atacs i les amenaces contra els civils cessin, fins que totes les forces pro Gaddafi hagin retornat a les seves bases i fins que no hi hagi cap obstacle per l'accés a l'ajuda humanitària per a totes les persones que necessitin assistència", ha dit un portaveu de l'Aliança.

Prèviament, en un missatge televisat la matinada de divendres a dissabte, el dirigent libi ha repetit que no renunciarà al poder i ha fet una crida als Estats Units i França, els dos països que van dirigir les primeres operacions militars, a negociar amb ell la sortida de la crisi a Líbia. "Algunes hores abans que Gaddafi evoqués la treva, les seves forces han atacat sense compassió Misrata", ha detallat un portaveu de l'Aliança Atlàntica.

El Consell Nacional de Transició, l'òrgan polític dels rebels libis, també ha refusat la crida de Gaddafi a les negociacions i ha assegurat que no té cap rol per jugar en el futur de Líbia.

stats