LES REVOLTES AL MÓN
Especials 25/04/2011

L'OTAN bombardeja el quarter general de Gaddafi a Trípoli

Un portaveu del règim denuncia que ha estat un atemptat fallit contra la vida del coronel. A Misurata, el bastió dels rebels, continua el setge sobre les forces rebels

Agències
1 min
Dos homes caminen a les runes del complex de Gaddafi / EFE

BarcelonaLes forces de l'OTAN han bombardejat aquesta matinada el complex presidencial de Bab al-Aziziah a Trípoli, l'edifici que serveix de quarter general a Muammar al-Gaddafi a la capital líbia, segons ha informat un portaveu del règim que no ha volgut identificar-se. Fa dos dies, un objectiu proper al complex ja va ser bombardejat i el mateix palau també va rebre un atac el 21 de març. Els EUA, França i el Regne Unit han dit que no aturaran la campanya aèria sobre la capital fins que Gaddafi abandoni el poder.

Segons el portaveu governamental, l'atac contra el palau de Bab al-Aziziah hauria provocat 45 ferits, 15 dels quals greus, i algunes persones encara estarien desaparegudes. Els bombers encara treballaven per extingir les flames del malmès edifici unes hores després de l'atac, quan les autoritats han permès que els periodistes accedissin al lloc dels fets.

El setge de Misurata

Les tropes al servei del coronel Gaddafi continuen amb el setge, que dura ja dos mesos, sobre la ciutat de Misurata, el bastió dels rebels a l'oest del país. El règim ha anunciat que retirarà les tropes però els atacs continuen. Segons fonts del govern, els xocs es produeixen quan els rebels ataquen les tropes que es retiren, que han de donar resposta als atacs.

stats