LÍBIA
Especials 08/04/2011

L'OTAN demana disculpes per l'atac contra els rebels a Brega

El secretari general de l'aliança, Anders Fogh Rasmussen, lamenta l'error en el bombardeig dels caces internacionals, que va causar la mort de 4 rebels i en va ferir 14 més

Efe
1 min
Dos rebels lamenten la mort de quatre companys en el bombardeig

Sigonella p { margin-bottom: 0.21cm; } El secretari general de l'OTAN, Anders Fogh Rasmussen, ha demanat perdó pel bombardeig de l'aliança internacional contra una columna de tancs rebels a prop de la ciutat de Brega, que va causar 4 morts i 14 ferits. Tot i que l'OTAN va admetre el seu error en atacar els rebels, havia rebutjat en tot moment demanar disculpes, però el secretari general ha sorprès tothom i ha expressat el seu condol per les morts. Rasmussen ha indicat que l'OTAN fa tot el possible per evitar víctimes civils a Líbia durant les operacions.

L'OTAN ha intentat justificar el seu error perquè no tenien constància que els rebels libis utilitzessin tancs, uns vehicles que fins ara només estaven en possessió de les forces de Gaddafi. L'aliança va creure que els tancs a Brega eren de les tropes del règim i va considerar-los un objectiu. El secretari general de l'OTAN ha indicat que el la situació a Líbia és molt inestable i ha recordat que les tropes de Gaddafi han utilitzat els seus tancs per atacar els civils libis.

stats