LES REVOLTES AL MÓN
Especials 22/08/2011

L'OTAN mantindrà l'operació a Líbia fins que totes les forces de Gaddafi es rendeixin 


L'objectiu de les operacions de l'OTAN és destruir el comandament i comunicació de les forces lleials al coronel Gaddafi i aïllar les tropes del govern

Efe
1 min
El secretari general de l'OTAN, Anders Fogh Rasmussen / OTAN

Brussel·lesL'OTAN mantindrà la missió a Líbia i continuarà amb els vols de vigilància i d'atac fins que totes les forces lleials al règim de Muammar al-Gaddafi s'hagin rendit, segons ha indicat avui una font de la Aliança Atlàntica. "Continuarem amb les patrulles aèries fins que totes les forces lleials a Gaddafi es rendeixin", ha afirmat la font. L'objectiu de les operacions de l'OTAN és destruir el comandament i comunicació de les forces lleials al coronel Gaddafi i aïllar les tropes del govern. 



Des que va començar l'operació Protector Unificat el 31 de març, l'OTAN ha efectuat gairebé 20 mil vols sobre Líbia, que inclouen 7.505 atacs contra objectius militars claus del règim de Trípoli. Diumenge, l'Aliança Atlàntica va fer 126 vols i 46 atacs. D'acord amb l'últim comunicat de les operacions de l'OTAN a Líbia, diumenge va atacar i va destruir, al veïnat de Trípoli, tres centres de comandament i control, una instal·lació militar, dos radars, nou llançadores de míssils terra-aire, un tanc i dos vehicles blindats. 



El secretari general de l'OTAN, Anders Fogh Rasmussen, va assegurar ahir a la nit en un comunicat que el règim de Muammar al-Gaddafi està "ensorrant-se clarament". Rasmussen va explicar que el líder libi "no pot guanyar la batalla" contra els seus propis ciutadans. El secretari general de l'Aliança va instar Líbia a efectuar una transició pacífica i va avançar que, si veu una amenaça contra els libis, reaccionarà segons l'ordre que li va donar el Consell de Seguretat de l'ONU per protegir els civils.

stats