Especials 31/03/2012

L'alcalde de Morella, Ximo Puig, nou secretari general del PSPV

Ha rebut 321 vots mentre que el fins ara secretari general, Jorge Alarte, s'ha quedat amb 179 vots

Salvador Almenar
1 min
Ximo Puig durant la intervenció que ha fet aquest dissabte. EFE

Alacant p { margin-bottom: 0.21cm; } El candidat Ximo Puig ha estat triat com a nou secretari general en el 12é Congrés Nacional del Partit Socialista del País Valencià. L'actual alcalde de Morella s'ha imposat al que fins ara era secretari general, Jorge Alarte, per 321 vots a favor de la seva candidatura enfront dels 179 delegats que advocaven per la reelecció. Han hagut 24 abstencions i un vot nul.

A les tres de la tarda la Mesa del conclave socialista ha fet públic el recompte dels vots emesos pels 555 delegats amb dret a participar en la votació. En uns minuts, Puig farà el seu discurs d'investidura com a nou secretari general i a partir d'aquesta tarda començaran a treballar les comissions per a la composició de l'Executiva, que es ratificarà demà.

Jorge Alarte perd així el càrrec al que va accedir en setembre de 2008, després de la dimissió de Joan Ignasi Pla. Anteriorment, Alarte va ser alcalde del municipi d'Alaquàs, del que va dimitir mesos després de ser designat secretari general. Actualment, Ximo Puig formava part del Comitè Nacional.

stats