NATACIÓ SINCRONITZADA
Especials 23/07/2013

L'equip de sincronitzada lluitarà per la plata en la rutina lliure per equips

Les noies d'Esther Jaumà s'han classificat per a la final d'aquest divendres amb la segona millor puntuació

Efe
1 min

BarcelonaNo hi ha opció per a l'or. L'equip de natació sincronitzada lluitarà per la medalla de plata en la rutina lliure d'equip després de classificar-se per a la final amb la segona millor nota, per descomptat per darrere de Rússia, i per davant de les ucraïneses.

Aquestes tres seleccions coparan, si no hi ha una enorme sorpresa, el podi en la final d'aquest divendres, davant l'absència de la Xina, que en els Mundials de Barcelona només competeix en les modalitats de solo i duo.

Un cop més, Rússia, que ha tornat a reservar les seves dues millors nedadores –les Svetlanes Romaixina i Kolesnichenko–, ha executat de manera impecable un exercici que coneix a la perfecció i que ja va utilitzar amb èxit als Jocs Olímpics de Londres 2012 per penjar-se l'or.

Les noies d'Esther Jaumà, en canvi, estrenen coreografia en una gran competició, i unes quantes acrobàcies noves. Sota els acords onírics de Salvador Niebla, han nedat al ritme de 'Samsara', una peça musical que camina entre el misticisme i l'espiritualitat i que pretén representar el cicle de la vida.

Hi ha hagut algun error de coordinació i alguna acrobàcia executada de forma defectuosa, però la rutina, molt ben interpretada per les noies d'Esther Jaumà, ha agradar molt al públic del Palau Sant Jordi.

El 94,100 final dels jutges ha permès, a més, a l'equip estatal consolidar-se en la segona plaça, un punt per davant de les ucraïneses i molt lluny, això sí, de les russes, que de nou han superat els 97 punts.

stats