LÍIBA
Especials 23/03/2011

L'est de Líbia constitueix un govern propi

Les zones alliberades escullen un primer ministre provisional i deixa d'existir el consell nacional transitori de la part est de Líbia, segons la cadena Al-Jazira. Persisteixen els atacs a Aldjabia i el setge de Gaddafi a Misurata

Redacció
1 min

BarcelonaEl govern transitori de Bengasi acaba d'informar, segons la cadena qatariana Al-Jazira, que ha format un govern propi i escollit un primer ministre. De moment no es coneixen més detalls del canvi polític però perseguiria l'objectiu aliat de dotar de nova autonomia la zona est del país. Cal tenir en compte que fa dos dies va començar a lluir a la seu del Consell de Seguretat de les Nacions Unides a Nova York la bandera tricolor, símbol de l'oposició líbia.

Mentrestant es constitueix un nou govern provisional a Bengasi, continua la batalla a Adjabia, on les tropes de Gaddafi barren el pas de l'ofensiva rebel. A Misurata la situació continua essent "catastròfica", segons fonts sobre el terreny. Els tancs del règim assetgen des de fa dies la tercera ciutat més gran del país i alliberada per l'oposició.

stats