Especials 18/12/2011

2.000 persones participen en l'homenatge als voluntaris de 'La Marató' a Tortosa

La festa solidària ha omplert el Campus Terres de l'Ebre de la URV, organitzadora de les activitats

Acn
2 min
Tortosa homenatja els voluntaris de 'La Marató' / ACN

TortosaLa resposta dels tortosins i tortosines ha superat les expectatives dels organitzadors i el rebedor del nou Campus Terres de l'Ebre de la Universitat Rovira i Virgili a Tortosa s'ha quedat petit per encabir els gairebé dos milers de persones que han volgut participar en les activitats organitzades per la Universitat per 'La Marató'. La festa ha acabat amb un enlairament de globus i coloms de paper que, com a Tortosa, s'ha fet a quatre ciutats catalanes per homenatjar els voluntaris. Abans hi ha hagut una caminada popular i una flashmob a càrrec d'alumnes de les escoles de ball de la ciutat. La venda de material per recaptar fons i les activitats per als més petits han acabat de completar la jornada.

La festa solidària ha començat a quarts de dotze al parc Teodor González des d'on ha arrancat una multitudinària marxa solidària que s'ha desplaçat fins al Campus Terres de l'Ebre de la URV al barri de Remolins de Tortosa. Mentrestant, el vestíbul del campus ha començat a quedar-se petit amb familiars i veïns que no es volien perdre la flashmob de la cançó 'sobreviuré' que han dut a terme alumnes de les escoles de ball de la ciutat. Fins i tot, s'ha hagut de limitar l'accés just abans que el ball fos retransmès en directe per TV3.

Bona part dels assistents han lluït el mocador que s'ha venut per recaptar fons així com altres objectes i butlletes per optar a un cistella de regal. Per als més petits, hi ha hagut l'actuació del pallasso ebrenc Moniato Show i altres balls populars. Finalment, els jardins del campus han acollit l'enlairament de globus de colors i coloms de papers amb que 'La Marató' ha volgut homenatjar els voluntaris d'aquests últims vint anys.

La URV a l'Ebre, implicada amb la salut

La URV fa cinc anys que col·labora amb 'La Marató' i la caminada s'ha establert com l'activitat principal. La subdirectora del campus, Sara Romaguera, assegura que es tracta d'impulsar "la solidaritat en vers la recerca" i, per això, el paper de la Universitat és també el de difusió i conscienciació entre la societat del territori. "Tenim un ensenyament dedicat a la salut, infermeria, i des del primer moment vam entendre que havíem de solidaritzar-nos en aquesta activitat de TV3", ha dit Romaguera. La Universitat ha fet aquestes setmanes prèvies, xerrades als alumnes sobre el motiu de 'La Marató' i ha participat amb els mitjans de comunicació del territori per fer difusió i explicar perquè es necessita la recerca, el seu component científco-tècnic i per impulsar la solidaritat.

A les comarques de Tarragona i les Terres de l'Ebre, s'han celebrat aquest diumenge més d'un centenar d'activitats que se sumen a les que ja fa setmanes que mobilitzen la majoria de les poblacions de la demarcació.

stats