LÍBIA
Especials 30/03/2011

Brega centra els combats a l'est entre les tropes rebels i l'exèrcit lleial al dictador Gaddafi

El front se situa a 200 quilòmetres de Bengasi, la capital rebel, mentre les forces sublevades endarrereixen posicions per protegir la ciutat d'Ajdabia

Agències
1 min
Rebels es protegeixen d'un atac de l'exèrcit de Gaddafi entre Ajdabia i Brega.

BengasiLa ciutat de Brega, a uns 200 quilòmetres a l'oest de Bengasi, la capital dels rebels, s'ha convertit en les últimes hores en escenari de combats entre l'exèrcit lleial al dictador libi, Muammar al-Gaddafi, i les forces rebels. Així ho ha indicat un portaveu dels rebels, que ha tornat a reclamar que la coalició internacional els subministri armes i mantingui els bombardejos sobre posicions de les tropes de Gaddafi.

Les forces insurgents han endarrerit posicions amb l'objectiu de protegir la ciutat d'Ajdabia, a 160 quilòmetres al sud-oest de Bengasi. Malgrat l'avanç de l'exèrcit del dictador libi cap a l'est, aquest portaveu ha indicat que “Ajdabia no cauarà” i ha recordat que aquesta ciutat és una de les línies de defensa però no l'única.

D'altra banda, els bombardejos de la coalició internacional sobre posicions de l'exèrcit de Gaddafi a Misurata, l'únic bastió rellevant dels rebels a l'oest de Líbia, han permès trencar amb el bloqueig imposat per les forces del dictador libi. Dos vaixells han pogut descarregar al port d'aquesta ciutat ajuda humanitària i evacuar ferits pels enfrontaments, segons un altre portaveu dels rebels, que ha afegit que 18 civils van morir dimarts pels atacs de les forces de Gaddafi. Tot i això, a Misurata s'han mantenen els atacs amb artilleria i tancs per part de les forces de Gaddafi.

stats