LÍBIA
Especials 26/10/2011

El fill predilecte de Gaddafi i l'excap d'intel·ligència libi s'ofereixen per entregar-se a l'Haia

Saïf al-Islam i Abdul·lah Sanussi estan acusats de crims contra la humanitat. Fonts del govern interí asseguren que Saïf al-Islam vol entregar-se al Tribunal Penal Internacional

Reuters
1 min
Saïf al-Islam / Reuters

TrípoliSaïf al-Islam, fill predilecte de Gaddafi i favorit per succeir el règim del seu pare, s'ha ofert aquest dimecres per entregar-se al Tribunal Penal Internacional (TPI), segons fonts del Consell Nacional de Transició libi (CNT) citades per l'agència Reuters i el canal britànic BBC. L'ha seguit en la decisió l'excap d'intel·ligència del règim, Abdul·lah Sanussi.

"Proposen una manera per entregar-se a l'Haia", ha dit Abdel Majid Mlegta, un oficial militar del règim.

El fill del dictador estava buscat pel TPI acusat de crims contra la humanitat. Els rebels li van perdre la pista dijous, després que les tropes del CNT trenquessin les línies defensives de Sirte, últim bastió gaddafista, i matessin al coronel i part del seu seguici. Durant aquest atac també va morir un altre fill de Gaddafi, Moutassim, que va ser enterrat ahir en un lloc secret del desert juntament amb el seu pare. Sanussi, igual que Saïf al-Islam, està acusat de crims contra la humanitat pel TPI.

El CNT creu que el fill de Gaddafi està amagat en un lloc inhòspit al sud de Líbia i que Níger, la frontera més propera, li demanaria massa diners per donar-li asil. D'aquesta manera, hauria arribat a la conclusió que "no és segur per a ell ni quedar-se on és ni anar enlloc més", ha dit Mlegta a Reuters. Segons el canal SkyNews, si realment s'entrega, podria ser a través d'aquest país.

stats