LÍBIA
Especials 19/08/2011

Els rebels libis avancen i afirmen haver pres el control de Zliten

Davant el setge a Trípoli, l'Organització Internacional per a les Migracions anuncia que prepara un pla per evacuar els estrangers de la capital

Redacció
1 min
Un grup de rebels condueix un tanc a la ciutat de Bir Terfas, a pocs quilòmetres de la ciutat estratègica de Zaouia.

BarcelonaEls rebels libis avancen posicions militars i cada cop són més a prop de Trípoli, la capital del país i bastió de les forces gaddafistes. Aquesta setmana els rebels han pres les ciutats de Zawiyah, Sabratha i Garyan, punts estratègics que connecten a través d'autopistes amb la capital. Avui els insurgents han afirmat haver pres Zliten, malgrat que els combats no han cessat, una ciutat molt disputada a només 150 quilòmetres de Trípoli.

Davant l'avenç del rebels cap a Trípoli, l'Organització Internacional per a les Migracions (OIM) ha anunciat avui que prepara un pla per evacuar els milers d'estrangers que treballen a la capital. El rescat es farà “en qüestió de dies” i probablement “per mar”, ha dit un del portaveus de l'OIM, Jemini Panya, des de Ginebra.

El Consell militar de Misrata, ciutat controlada pels rebels, ha dit que Gaddafi podria fugir del país amb els seus familiars després de sis mesos de guerra al país. Mentrestant, les forces de l'OTAN continuen bombardejant Trípoli.

stats