LÍBIA
Especials 02/04/2011

Un bombardeig de la coalició internacional mata una desena de rebels, segons els mateixos opositors

L'OTAN investiga les informacions sobre aquest atac sobre posicions dels sublevats, que asseguren que han recuperat el port petrolier de Brega

Agències
1 min
Membres rebels reunits a prop de Brega.

Brega/Brussel·les p { margin-bottom: 0.21cm; } L'OTAN investiga les informacions que indiquen que els bombardejos de la coalició internacional d'aquest divendres han provocat la mort d'una desena de rebels a Líbia. Així ho ha indicat una portaveu de l'Aliança Atlàntica, que dirigeix l'operació militar a la país nord-africà. “Sempre ens preocupen les informacions sobre les baixes de civils. La missió de l'OTAN és per protegir civils i zones civils de l'amenaça d'un atac”, ha explicat Oana Lungescu.

Segons la cadena qatariana Al-Jazira, almenys 17 membres de les tropes rebels han mort aquest divendres a causa dels atacs aliats. L'agència Reuters, que cita fonts rebels, assegura que n'hi ha 14. Un milicià ha explicat a aquesta agència de notícies que els fets es van produir quan un grup de soldats de l'exèrcit de Gaddafi es va infiltrar entre els rebels i ha disparat bateries antiaèries. Després dels trets, l'OTAN ha bombardejat aquesta posició.

Tot i aquesta situació, des de la capital rebel, el portaveu Mustafa Gheriani ha assegurat a Reuters que les forces sublevades continuen reclamant i necessitant els bombardejos aeris de la coalició. “Els errors es podran produir. Estem intentant fer fora Gaddafi i hi haurà baixes, malgrat que evidentment això no ens fa feliços”, ha explicat Gheriani.

D'altra banda, la cadena Al-Jazira ha informat que els rebels han recuperat el control del port petrolier de Brega i de la zona est d'aquesta ciutat. L'exèrcit lleial a Gaddafi ocupa el centre i l'oest de la població, després d'haver bombardejat aquesta matinada. Els combats entre els dos bàndols s'han mantingut en altres zones de Brega.

stats