LÍBIA
Especials 06/04/2011

L'OTAN acusa Gaddafi de fer servir escuts humans

L'Aliança Atlàntica manté que la ciutat de Misurata, a l'oest, continua sent una prioritat, tot i les crítiques de les forces rebels que diuen que no fa prou per protegir la població

Agències
1 min
Un tot terreny de les tropes de Gaddafi destrossat pels atacs de l'OTAN als afores de Brega.

Brussel·les/Ajdabia p { margin-bottom: 0.21cm; } L'exèrcit del dictador libi Muammar al-Gaddafi utilitza escuts humans per protegir-se dels atacs de la coalició internacional. Així ho han assegurat representants de l'OTAN, després de les crítiques de les forces rebels contra l'Aliança Atlàntica pel seu paper en l'operació a Líbia. “La situació sobre el terreny evoluciona constantment. Les forces de Gaddafi canvien les tàctiques, fan servir vehicles civils, amaguen tancs a ciutats com Misurata i utilitzen escuts humans”, ha explicat la portaveu de l'OTAN Carmen Romero a Brussel·les. Segons Romero, l'enclavament de Misurata, a l'oest del país, que està assetjada per l'exèrcit de Gaddafi des de fa un mes i mig, continua sent una prioritat.

Romero respon així a les crítiques del cap militar de l'oposició líbia, el general Abedlfatah Yunes, que va dir ahir que l'OTAN els ha decebut i que està deixant morir cada dia als habitants de Misurata.

Precisament la Unió Europea està preparada per enviar una missió militar humanitària per donar suport a la població. Brussel·les considera que la situació en aquesta ciutat, la tercera més gran de Líbia, és “extremament preocupant”. Ara espera una sol·licitud de l'oficina de les Nacions Unides per a Afers Humanitaris per poder desplegar tropes. L'operació humanitària a Líbia està previst que duri quatre mesos i ha de servir per donar suport a les feines d'evacuació dels desplaçats i donar suport a les agències humanitàries.

stats