LÍBIA
Especials 06/03/2012

Líders libis declaren a Bengasi la semiautonomia de l'est del país

Una cimera de 3.000 delegats decideix administrar la zona petroliera independentment dels designis del govern interí, controlat des de Trípoli pel Consell Nacional de Transició Libi

Reuters
1 min

BengasiEls líders tribals de l'est de Líbia han declarat aquest dimarts la semiautonomia de l'est del país, la província de Cirenaica, la regió amb més petroli de tot el país. La decisió no significa l'entrada en vigor d'un nou govern independent a Bengasi, però sí un cop de puny sobre la taula a les decisions del Consell Nacional de Transició Libi, que governa provisionalment el país des de Trípoli.

La decisió s'ha pres en una conferència de 3.000 delegats a Bengasi, feu de l'aixecament rebel contra Muammar al-Gaddafi i la segona ciutat més rica del país.

Problemes per a les petrolieres

Els possibles canvis en l'administració i control de la província preocupen les companyies petrolieres internacionals que operen a Líbia, perquè plantegen la possibilitat que hagin de renegociar els seus contractes amb un nou òrgan polític.

De moment, però, els líders tribals –reunits a Bengasi– no han deixat encara clar si el consell provincial que han format treballarà sota l'empara del Consell Nacional de Transició Libi o bé en serà un rival.

stats