Especials 18/06/2012

L'islamista Mohamed Morsy promet ser president de tots els egipcis

Assegura que buscarà justícia per als morts de la revolta que va enderrocar Hosni Mubàrak, però no "venjança"

Acn
1 min
Mohamed Morsy, candidat presidencial dels Germans Musulmans, vota rodejat de militars en un col·legi electoral a Al-Sharqya / ACN

El CaireMohamed Morsy, el candidat dels Germans Musulmans a les eleccions celebrades a Egipte, ha promès aquest dilluns, poc després que el seu partit l'hagi declarat guanyador dels comicis, que serà el president de tots els egipcis, i ha assegurat que no buscarà "venjances". Morsy ha fet aquestes declaracions en una conferència de premsa després que els Germans Musulmans declaressin el triomf als comicis amb el 52,5% dels vots, 5 punts més que el 47,5% del seu rival, el militar retirat Ahmed Shafik, amb gairebé tots els vots escrutats. La campanya de Shafik ha impugnat els resultats.

"Gràcies a Déu la gent ha guiat Egipte pel camí de la llibertat i la democràcia que unirà els egipcis en un futur millor", ha dit Morsy. El líder dels Germans Musulmans ha promès no buscar "venjances" des de la presidència.

Morsy s'ha compromès a servir tant aquells que l'han votat com els que no ho han fet, i també ha afirmat que buscarà fer justícia pels morts de la revolta que va enderrocar Hosni Mubarak l'any passat. Més de 850 persones van morir en aquell aixecament.

"Per tots els màrtirs i les seves famílies [...] em comprometo a tornar-los els seus drets a través de la llei i en una nació que la respecti", ha dit Morsy a la seu del Caire del partit Libertat i Justícia, braç polític dels Germans Musulmans.

stats