ONZE DE SETEMBRE
Especials 06/09/2012

Més de 100 autocars del pla de Lleida es desplaçaran a la manifestació independentista de la Diada

S'han hagut de contractar autocars de la Franja i fins i tot de Saragossa perquè els efectius locals s'han exhaurit

Efe
2 min
La Marxa per la Independència a Lleida / ANC

LleidaUn total de 110 autocars del pla de Lleida es desplaçaran l'Onze de Setembre a Barcelona per transportar veïns d'aquestes comarques a la manifestació per l'estat propi convocada per l'Assemblea Nacional Catalana (ANC). Comptant només aquest mitjà de transport, l'ANC calcula que unes 6.000 persones es desplaçaran des de Ponent.

Lleida ciutat, amb 21 autocars, i Tàrrega, amb 12, són les poblacions des d'on sortiran les caravanes més llargues. Del Segrià es compta amb 42 vehicles, 24 des de l'Urgell, 13 des del Pla d'Urgell, 11 des de les Garrigues, 10 des de la Segarra i 10 des de la Noguera. S'han hagut de contractar autocars de la Franja i fins i tot de Saragossa perquè els efectius locals s'han exhaurit. A Lleida els autocars sortiran des del Camp d'Esports a partir de les 14.00 h, amb un preu per bitllet de 12 euros anada i tornada. Davant la dificultat de contractar més efectius a la zona, s'ha hagut de recórrer a empreses de fora, i no només de la Franja, sinó fins i tot de Saragossa.

A Tàrrega, davant la impossibilitat de trobar més autocars, s'ha hagut de tancar la venda de tiquets abans del que estava previst. La sortida serà a les 15.00 h des de l'estació d'autobusos de la capital urgellenca. Des que van sortir a la venda −el 13 d'agost− el ritme de compra de places ha estat constant, a raó d'un autocar cada dos dies. L'organització ha posat d'acord partits, entitats i institucions per donar-hi suport conjuntament, i ha comptat amb la col·laboració econòmica de Convergència, Esquerra, Reagrupament i Solidaritat, entre altres grups, cosa que ha permès que els nou primers autocars es fessin a 5 euros per seient. Per a l'animació es compta amb dos grups locals de batucada –BATbatuca i Youngers– i els Grallers de la Barra.

De tots aquests autocars, uns 80 s'organitzen des de les assemblees territorials de l'ANC, ja sigui en solitari o amb la participació de diversos partits polítics, entitats i fins i tot ajuntaments de diverses localitats. La resta estan organitzats directament pels mateixos partits o per entitats, com ara Òmnium Cultural, a Lleida; el Casal Pere III, a Balaguer, o el Centre Obrer, a Cervera.

stats