SÍRIA
Especials 14/03/2012

L'oposició siriana filtra milers de correus electrònics privats del matrimoni Al-Assad

El diari britànic 'The Guardian' difon la informació de 3.000 documents, presumptament, del president sirià i la seva dona. La informació revela que Al-Assad ha rebut consell de l'Iran per reprimir la revolta a Síria

Ara
1 min

BarcelonaEl president sirià va rebre consells de l'Iran sobre com gestionar la revolta contra el seu règim, d'acord amb la informació difosa aquest dimarts pel diari britànic 'The Guardian'. El rotatiu ha tret a la llum les revelacions de 3.000 documents privats que va rebre de l'oposició siriana i que, segons ha pogut verificar 'The Guardian', formen part dels correus electrònics de Baixar al-Assad i la seva dona, Asma.

Segons els documents, el líder sirià també era conscient de la presència de periodistes estrangers al districte de Baba Amr, en què va morir tant una corresponsal com un fotògraf fa dues setmanes.

Els correus electrònics, que surten a la llum un any després de l'inici de la revolta, dibuixen el retrat familiar del matrimoni Al-Assad, enmig de la repressió i d'una vida de luxe.

Asma, la dona del president sirià, es gasta milers de dòlars en productes de luxe i de disseny a Internet mentre rep enllaços d'iTunes i links des de l'iPad del seu marit.

El diari resumeix d'aquesta manera la informació dels correus electrònics filtrats:

  • Al-Assad va establir una xarxa de confidents que l'informaven directament al seu compte de correu "privat", sense passar per l'aparell de seguretat del país.
  • Una empresa basada a Dubai, al-Shahba, amb la seu social a Londres, s'utilitza actualment com a tapadora d'assumptes del govern sirià i per a les compres de la primera dama.
  • Una filla de l'emir de Qatar, Hamid Bin Khalifa al-Tahni, va oferir acollir el matrimoni Al-Assad a Doha si s'havia d'exiliar.
stats