Especials 12/06/2012

El govern espanyol ha de respondre del rescat al Congrés i el Barça Regal afronta el partit decisiu: el dia que ens espera

Rajoy haurà de respondre per primer cop preguntes de l'oposició sobre el rescat de la banca en la sessió de control del Congrés dels Diputats

Ara
2 min
Mariano Rajoy, a la sessió de control d'aquest dimecres al Congrés / EFE

BarcelonaEl dia que ens espera en 6 previsions informatives. Aquest dimecres serà notícia:

1. L'estratègia pel concert. El president d'ERC, Oriol Junqueras, la secretària general, Marta Rovira, i la portaveu, Anna Simó, es reuniran aquest dimecres al matí amb la president d'Òmnium, Muriel Casals, i altres dirigents de l'entitat per tractar el contingut i l'estratègia a seguir per assolir el concert econòmic.

2. Preguntes sobre el rescat al Congrés. Mariano Rajoy i altres membres del govern espanyol hauran de respondre per primer cop les preguntes de l'oposició sobre el rescat de la banca en la sessió de control al Congrés, tot i que fins la segona setmana de juliol no hi haurà un ple monogràfic sobre la qüestió.

3. Cas Izan. Es presentarà a la clínica IVI de Barcelona el cas d'Izan, un nen d'11 anys que ha aconseguit vèncer la seva malaltia ('Adrenoleucodistrofia') gràcies a les seves germanes, que van ser seleccionades per guarir-lo. És el segon cas amb èxit a l'Estat i el primer a Catalunya.

4. Reconeixement a Massot i Muntaner. Al vespre, Òmnium Cultural celebrarà l'acte d'entrega del Premi d'Honor de les Lletres Catalanes al pare Josep Massot i Muntaner, historiador, filòleg i editor. L'acte serà al palau de la Música i hi actuarà l'Escolania de Montserrat, que ha preparat un repertori especial per a l'ocasió.

5. Abertis, Heidi Klum i Almunia. Aquest dimecres ens esperen un bon conjunt d'entrevistes repartides per diferents canals. Al matí, podrem escoltar les respostes del director general d'autopistes d'Abertis, José Luís Giménez, a 'Els Matins' de TV3. A les 21:45, a Antena 3, Pablo Motos entrevistarà a 'El Hormiguero' a la model Heidi Klum, una aparició que continua la llista de 'celebrities' invitades i que donen grans pics d'audiències al programa. Ja en franja de 'late-night' (00:00), veurem a Joaquín Almunia, vicepresident de la Comissió Europea i comissari de la Competència, a 'El Debate de La 1'.

6. L'hora de la veritat per al Barça Regal. Sense marge d'error, el Barça Regal jugarà aquest dimecres a la nit (22h a La 1) el quart partit de la final de la Lliga Endesa contra el Reial Madrid al Palacio de los Deportes, on dilluns van patir una dolorosa derrota. Els blaugranes estan obligats a guanyar si volen allargar la final. Una derrota donaria el títol als blancs.

stats