Especials 11/11/2012

L'oposició siriana arriba a un principi d'acord per formar una coalició

Les diverses formacions antirègim a l'exili porten reunits a Qatar des del dijous per intentar unificar les seves files

Efe
1 min
L'expresident del Consell Nacional Sirià, Burhan Galioun, a Doha. AFP

El CaireSíria podria tenir un sol bloc opositor al règim de Baixar al-Assad aquest mateix diumenge. Les diverses formacions opositores reunides des de dijous a Qatar per intentar formar una coalició han anunciat aquesta matinada un principi d'acord, segons informa la cadena qatariana Al-Jazira.

Segons l'emissora, el Consell Nacional Sirià (CNS), el principal grup a l'exili, hauria acabat cedint per arribar aconseguir salvar les desavinences i durant aquest diumenge s'estudiaran els detalls de la nova aliança opositora.

L'expresident del CNS, Burhan Galiou, ha explicat a la presa a Qatar que "hi ha hagut un procés real": "Hi haurà un acord polític per a una acció comuna i un cos polític que supervisi l'acció militar".

Dissabte, el règim de Damasc va afirmar que la conferència de Doha és una nova forma d'intervenció estrangera a S´ria, ja que les iniciatives tractades les han proposat d'altres països com els Estats Units.

El ministre d'Informació, Omran al-Zubi, va dir que recórrer a parts estrangeres i celebrar reunions sota el seu auspici és "vergonyós i humiliant", ha indicat l'agència de notícies oficial del règim sirià, Sana.

stats