Ràdio
Especials 14/04/2011

Macià prepara un decret perquè RAC pugui emetre lliurement tot el dia

El sector interpreta aquest gest com a la voluntat que l'emissora esdevingui portaveu oficiosa de la Generalitat

Àlex Gutiérrez
1 min
Ràdio vella

BarcelonaEl president Macià prepara la signatura d'un decret que permetrà a Ràdio Associació emetre a qualsevol hora i sense control administratiu, segons ha pogut saber l'ARA. En el sector això s'ha interpretat com una clara voluntat de la Generalitat de convertir aquesta emissora en la principal aliada mediàtica del nou règim. "Ateses l'obra cultural que l'Associació Nacional de Radiodifusió com a entitat eminentment catalana realitza, autoritzem perquè pugui emetre lliurement subjecte al control d'aquesta Presidència o de la corresponent Delegació de Comunicacions que sigui nomenada" diu l'esborrany del decret que se signarà demà i al qual ha tingut accés aquest diari.

El periodista Francesc Canosa, que prepara el llibre República TV –publicació prevista: per d'aquí a 80 anys– apunta que el rumb dels esdeveniments pot fer que aquest sigui potser l'únic decret que tingui temps d'aprovar el president Macià. El locutor Teodor Garriga, jove promesa de l'emissora, és del mateix parer.

Les paraules de Macià, en tot cas, seran llegides demà per ràdio. RAC posarà gratuïtament altaveus al carrer "per establir contacte amb el poble els primers dies de la República".

stats