Especials 07/06/2012

Nomenament de Linde a Madrid i concert contra la sida a Barcelona: el dia que ens espera

La plaça Tahrir i el centre d'Atenes tornaran a ser al centre d'atenció mundial aquest divendres. Els egipcis protesten contra la junta militar i els grecs contra el feixisme d'Alba Daura

Ara
2 min
Luis de Guindos aquest matí a Brussel·les

BarcelonaEl dia que ens espera, en 6 previsions informatives. Avui serà notícia:

1. Nou governador del Banc d'Espanya. El consell de ministres aprova aquest divendres el nomenament de Luis María Linde al capdavant del Banc d'Espanya. Finalment, i en contra del que estava previst, Montoro ajorna l'aprovació dels hispanobons, anomenats el FROB autonòmic.

2. Manifestacions al Caire i Atenes. Dia de manifestacions al món. A la plaça Tahrir del Caire hi ha una altra protesta per reclamar a la junta militar que governa el país que cedeixi el poder a una autoritat civil a pocs dies de la segona volta de les presidencials. I a Atenes, hi ha prevista una mobilització contra el racisme i la xenofòbia del partit neonazi Alba Daurada.

3. La preinscripció a Barcelona. La consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, presenta els resultats de la preinscripció escolar a Barcelona per al curs 2012-2013. Explicarà els efectes de l'ampliació de les zones escolars. S'oferia la possibilitat de demanar com a primera opció fins a una dotzena d'escoles, el doble que el curs passat.

4. Petició de comissió d'investigació. ICV-EUiA, ERC, Solidaritat Catalana i Ciutadans registraran la petició de constitució d'una comissió d'investigació sobre les caixes catalanes. Com que són tres grups, –ecosocialistes, republicans i els dos subgrups del grup mixt–, no cal que la petició passi pel ple. El PSC s'hi podria sumar els propers dies.

5. Concert contra la sida. Dinou cantants i bandes, inclòs Lluís Llach amb Pep Guardiola, actuen al Palau Sant Jordi per cantar 'Les nostres cançons contra la sida'. Serà un concert solidari, que espera congregar 16.000 persones, per recaptar fons per a la Fundació Lluita Contra la Sida.

6. Comença l'Eurocopa. Arrenca el torneig organitzat per Ucraïna i Polònia. Els primers dos partits de la competició seran el Polònia-Grècia (18 hores, Tele 5) i el Rússia-República Txeca (20.45 hores, Cuatro).

stats