Cursa electoral a França
Especials 13/03/2012

Marine Le Pen obté els 500 avals necessaris per ser candidata a les presidencials franceses

La normativa electoral exigeix la signatura de 500 càrrecs públics i que es conegui la llista d'avaladors. La formació ultradretana denuncia que la norma afavoreix els grans partits

Ara
1 min
Marine Le Pen i el seu lema: "Oui! La France" / AFP

BarcelonaMarine Le Pen, candidata de l'ultradretà Front Nacional (FN), ha anunciat aquest dimarts que ha reunit els 500 avals requerits per presentar-se a la primera volta de les eleccions presidencials franceses, que se celebraran el 22 d'abril. La presidenta del FN ha de fer aquesta tarda l'anunci oficial de la seva candidatura des d'Hénin, Beaumont a Pas-de-Calais, la circumscripció on ha obtingut els seus millors resultats en anteriors cites.

La formació d'extrema dreta ha denunciat repetidament el sistema d'avals, que requereix la signatura pública de 500 càrrecs electes per poder presentar-se a les eleccions. De fet, en les darreres setmanes el FN ha centrat la campanya a denunciar aquest requisit, així com les pressions dels "partits del sistema" sobre els alcaldes perquè els neguessin l'aval. Les signatures han de ser validades posteriorment pel Consell Constitucional, que ha de rebre els avals abans d'aquest divendres. Les enquestes preveuen, ara per ara, una intenció de vot d'entre el 15 i el 20% per al FN.

stats