Especials 09/06/2012

Massacre de l'exèrcit sirià amb 17 morts a Deraa

Entre les víctimes hi ha deu dones i tres menors, segons les informacions de l'opositor Observatori Sirià de Drets Humans

Efe
1 min

El CaireAlmenys 17 persones -entre elles deu dones i tres menors- han mort a la ciutat meridional siriana de Deraa durant l'ofensiva llançada per les forces de seguretat, que va començar divendres a la nit i es va perllongar fins a la matinada, segons van informar els grups opositors.

Els bombardejos indiscriminats de les tropes del règim de Baixar Al-Assad van començar després del rés nocturn i van afectar a Deraa i a localitats properes com Ebtaa i Herak.

L'opositor Observatori Sirià de Drets Humans ha denunciat en un comunicat que entre les víctimes hi ha deu dones i tres menors, mentre que la Comissió General de la Revolució Síria va assenyalar que vuit dels morts pertanyien a la família Al Dalu.

La situació mèdica és crítica a causa que l'escàs material de primers auxilis no és suficient per guarir a les desenes de ferits, molts dels quals són tractats en improvisats hospitals de campanya aixecats a l'interior de les mesquites.

Segons l'Observatori, regna el pànic entre la població, ja que les forces de seguretat han detingut a alguns dels ferits, així com a diversos metges per evitar que atenguin a les víctimes.

Deraa, situada prop de Jordània, va ser el punt d'inici de la revolta contra Al-Assad el març de 2011 i la primera a sofrir la repressió de les forces governamentals.

Aquesta ofensiva se suma als bombardejos llançats ahir també contra Homs (centre), Idleb (nord) i la perifèria de Damasc, que van causar mig centenar de víctimes, segons les dades de l'oposició, que també va documentar violents combats entre l'exèrcit i els rebels.

stats