CRISI DEL DEUTE
Especials 02/06/2012

Merkel pressiona Espanya perquè recorri al fons de rescat, segons 'Der Spiegel'

El ministre de Finances alemany hauria plantejat al seu homòleg espanyol la possibilitat d'un rescat dimecres durant la reunió a Berlín, segons avança el setmanari

Efe
2 min

BerlínEl ministre alemany de Finances, Wolfgang Schräuble, va pressionar el titular espanyol d'Economia, Luis de Guindos, a principis de setmana perquè Espanya recorregués al fons de rescat europeu, davant els temors que no pugui sortir-se'n sola, segons afirma el setmanari 'Der Spiegel'. D'acord amb les informacions avançades aquest diumenge per la redacció d'aquesta revista, que surt a la venda els diumenges, la cancellera Angela Merkel i el ministre van optar per aquesta via a principis de setmana.

Schäuble hauria plantejat aquesta possibilitat a De Guindos durant l'última reunió a Berlín de dimecres, cosa que el ministre espanyol va refusar amb l'argument que Espanya era capaç de tirar endavant tota sola.

Fonts governamentals alemanyes han indicat, sense afirmar ni desmentir la informació del setmanari, que "la decisió sobre si recórrer o no al fons de rescat és competència exclusiva del govern espanyol".

'Der Spiegel' sosté, sense especificar fonts, que Merkel i Schäuble pressionen Espanya perquè recorri al Fons Europeu d'Estabilitat Financera (FEEF) davant el perill cada vegada més gran d'un contagi a altres països del sud d'Europa, en cas que Grècia abandonés l'eurozona.

D'acord amb aquesta publicació, el govern alemany estima que la banca espanyola precisarà d'una injecció de capital d'entre 50.000 i 90.000 milions d'euros. El propòsit de l'equip de Merkel és que Espanya sanegi per aquesta via la banca, vistes les dificultats amb què topa per finançar-se als mercats, i a interessos cada vegada més alts, que la setmana passada van arribar a nivells del 6,7%.

Berlín refusa taxativament la possibilitat d'una ajuda directa del fons de rescat a la banca, sense passar pels governs, en aquest cas, l'espanyol, contràriament a les opinions expressades en aquest sentit des del Fons Monetari Internacional (FMI) i la Comissió Europea (CE).

Tant Merkel com Schäuble han expressat reiteradament aquesta setmana la seva confiança en les mesures adoptades pel govern de Mariano Rajoy.

stats