CRISI DE L'EURO
Especials 18/05/2012

Berlín desmenteix haver suggerit a Grècia que convoqui un referèndum sobre l'euro

Un portaveu del govern hel·lè ha informat que Merkel havia proposat al president grec celebrar una consulta sobre la continuïtat de Grècia a l'euro coincidint amb les eleccions legislatives del 17 de juny. La cancelleria alemanya s'ha afanyat a desmentir-ho en un comunicat

Ara
1 min
La cancellera alemanya, Angela Merkel. AFP

BarcelonaLa cancellera alemanya Angela Merkel ha suggerit aquest divendres que Grècia celebri un referèndum sobre la seva continuïtat dins l'euro. La consulta se celebraria juntament amb les legislatives previstes per al pròxim 17 de juny, segons ha anunciat el gabinet del primer ministre interí grec.

Durant una discussió per telèfon amb el cap d'estat grec, Kàrolos Papúlias, Merkel "ha suggerit la idea d'organitzar un referèndum, en paral·lel amb les eleccions, sobre la qüestió de saber si els ciutadans grecs volen continuar o no dins de la zona euro", ha indicat en un comunicat el govern interí grec.

En resposta a la proposta, el portaveu del govern grec, Dimitris Tsiodras, ha dit que és decisió del govern interí grec decidir si es fa o no el referèndum, segons informa el diari grec 'Kathimerini' en la seva versió 'online' en anglès.

El govern alemany ho desmenteix

La cancelleria alemanya ha desmentit que Merkel hagi demanat a Grècia celebrar un referèndum. "Les informacions no són correctes", ha dit un portaveu del govern alemany, i ha desmentit, així, les afirmacions del portaveu del govern grec, Dimitris Tsiodras.

stats