Eleccions a Rin del Nord-Westfàlia
Especials 14/05/2012

Merkel s'estavella al land alemany més poblat

Els socialdemòcrates governaran en majoria amb els Verds a Rin del Nord-Westfàlia. El partit de la cancellera perd la majoria al Parlament regional

Isaac Lluch
1 min
Hannelore Kraft, candidata de l'SPD, en conèixer els resultats / EFE

BERLÍNLa Unió Cristianodemòcrata (CDU) de la cancellera Angela Merkel no ha aconseguit fer cap de govern regional el seu candidat en nou d'onze eleccions que hi ha hagut a Alemanya des de les legislatives del 2009. A nivell federal, Merkel continua sent la reina de les enquestes, la política més valorada, però amb cada revés electoral en un land, creix la possibilitat que la derrota la desfiguri personalment. I encara més quan es tracta ja no de derrotes, sinó de desfetes com les d'ahir: ni més ni menys que a l'estat federat alemany més poblat, Rin del Nord-Westfàlia. El triomf del Partit Socialdemòcrata (SPD) va ser tan clar que li permetrà governar en majoria en coalició amb els Verds.

La CDU va viure sota la candidatura del ministre federal de Medi Ambient, Norbert Röttgen, un autèntic desastre; de fet, els pitjors resultats de la història en aquest land. Röttgen just va esperar a sentir el primer pronòstic d'escrutinis a mitja tarda per presentar la dimissió com a president cristianodemòcrata a Rin del Nord-Westfàlia. No farà oposició tampoc a la carismàtica guanyadora socialdemòcrata Hannelore Kraft, sinó que s'esforçarà per conservar el seu càrrec ministerial a Berlín.

Podeu llegir la versió íntegra a l'ARA PREMIUM.

stats