CATÀSTROFE AL JAPÓ
Especials 19/03/2011

Més de 7.000 morts confirmats al Japó

Els desapareguts encara serien 10.905, segons les últimes dades de la policia

Efe
1 min

TòquioLa xifra de morts pel terratrèmol i posterior tsunami del dia 11 al Japó ha augmentat fins a 7.197 persones aquest dissabte, segons l'últim recompte oficial de víctimes confirmades, i els desapareguts són 10.905, segons les dades de la policia.

Les esperances de trobar supervivents s'havien incrementat després de la notícia del rescat d'un jove després de 8 dies atrapat sota la runa d'una casa, però després s'ha sabut que, en realitat, el noi havia estat en un refugi els dies anteriors. Els equips d'emergència de l'exèrcit havien informat inicialment del rescat del jove, d'uns 20 anys, a Kesennuma, a la regió de Miyagi, la província més afectada pel sisme.

L'home, identificat com a Katsuharu Moriya, era a la segona planta d'una casa destruïda parcialment i no era capaç de parlar ja que, suposadament, estava en estat de xoc. Per això els militars van pensar que hi era des del dia del terratrèmol. Però la seva família ha puntualitzat després que el jove havia estat refugiat en un centre d'evacuació fins a aquest divendres i que ahir va tornar a l'habitatge, segons l'agència local Kyodo.

Una setmana i un dia després del sisme, les esperances de trobar més supervivents s'han reduït al mínim, especialment a Iwate, on hi ha 4.253 desapareguts, i on hi ha hagut una onada de fred i neu.

stats