Especials 24/04/2011

Més morts i més protestes contra el règim a Síria, on els opositors no es rendeixen

La policia hauria causat entre quatre i sis víctimes més disparant contra civils a la ciutat de Jableh. Unes 3.000 persones han bloquejat una carretera que porta a Damasc com a signe de protesta

Afp
2 min

DamascQuatre persones han mort i d'altres han resultat ferides aquest diumenge per la policia de Jableh prop de Latakia, al nord-oest de Síria, segons dades facilitades per un activista dels drets humans a l'agència AFP.

El governador regional ha visitat la ciutat, on s'ha reunit amb representants de la mesquita, segons aquesta font. I ha estat després que ell hagi marxat que les forces de seguretat han envoltat la ciutat i han començat a disparar la gent ", ha afegit.

Altres fonts eleven fins a sis les morts, però sempre són xifres impossibles de confirmar pel bloqueig informatiu del règim, que impedeix als periodistes entrar a Síria. En tot cas, aquestes morts s'afegeixen a la massacre dels dos darrers dies, que ja podrien ser 120, segons les organitzacions de drets humans. Les víctimes són manifestants que es mantenen al carrer protestant contra el règim del president Bashar al-Assad, protestes que són reprimides amb duresa, amb foc real i gasos lacrimògens en grans quantitats, en un intent d'esclafar la revolta. Els opositors ja no demanen reformes i ja no estan disposats a conformar-se amb el fet que Assad hagi aixecat l'estat d'emergència que ha estat vigent els últims 48 anys, i volen que el president dimiteixi i que s'obri un procés democràtic.

Poc després de l'anunci de les morts de Jableh, unes 3.000 persones s'han manifestat a Banias, una ciutat a uns vuitanta quilòmetres de Latakia, en solidaritat amb les víctimes de la repressió, segons l'Observatori de Síria Drets Humans, amb seu a Londres.

Els manifestants, que demanen que les forces de seguretat deixin d'atacar Jableh, mantenen una carretera bloquejada i la carretera de Latakia a Damasc, la capital del país, on s'han assegut en una protesta pacífica. Asseguren que no s'aixecaran de la carretera fins que obtinguin el que demanen.

stats