Cinema
Especials 24/01/2012

'Midnight in Paris', primer film català nominat a l'Oscar a la millor pel·lícula

El film de Woody Allen, produït per la catalana Mediapro, també és candidat a la millor direcció, guió original i direcció artística

Ara
1 min
'Midnight in Paris', de Woody Allen

BarcelonaLa història d'èxit de Midnight in Paris continua als Oscars. Després de recaptar més de 44 milions d'euros als Estats Units i 123 milions en tot el món, i guanyar un Globus d'Or al millor guió, la darrera pel·lícula de Woody Allen ha confirmat les bones sensacions amb quatre candidatures als Oscars del 2012: Millor pel·lícula, director, guió original i direcció artística.

D'aquestes quatre nominacions en destaca la primera, la candidatura a millor pel·lícula: és la primera vegada que una pel·lícula catalana (o espanyola) és candidata en aquesta categoria, la més important dels Oscars.

Midnight in Paris és la tercera pel·lícula produïda per la productora del català Jaume Roures, Mediapro, que abans també va finançar Vicky, Cristina, Barcelona i Coneixeràs l'home dels teus somnis. Les nominacions de Woody Allen com a director i guionista són les primeres que rep des del guió de Match Point (2006); en cas que guanyi, seria el seu primer Oscar des de Hannah i les seves germanes, en què va conquerir l'estatueta pel guió original. Allen, però, no va assistir a la cerimònia de l'Acadèmia de Hollywood, com tampoc ho va fer quan va guanyar dos Oscars per Annie Hall i va preferir quedar-se a Nova York, tocant el clarinet amb la seva banda.

stats