LÍBIA
Especials 27/05/2011

L'OTAN acusa les forces de Gaddafi d'haver col·locat mines antipersona als voltants de Misurata

Misurata és el bastió rebel que va ser bombardejat a l'inici de les revoltes amb bombes de dispersió fabricades a Espanya. L'objectiu és ara impedir la mobilitat

J. Benavente
1 min

BarcelonaLes forces lleials al coronel Muammar al-Gaddafi haurien col·locat mines antipersona als voltants de la ciutat de Misurata, al nord-oest de Líbia, segons el comandant en cap de l'operació Protector Unificat, el general canadenc Charles Bouchard, citat per l'agència de notícies francesa AFP.

"Hem rebut un informe aquest matí que mostra un camp de mines als voltants de Misurata", ha declarat el general, per a qui, "l'objectiu dels gaddafistes és impedir la lliure circulació de la població".

Les mines terrestres s'enterren a poca profunditat i estan dissenyades per esclatar tant bon punt són trepitjades per una persona o un vehicle.

Misurata és el bastió rebel de l'oest libi que va ser bombardejat amb bombes de dispersió MAT-120 fabricades per empreses espanyoles el 2007.

Malgrat que l'OTAN no té tropes de terra sobre el terreny, el general ha afirmat que vetllaran perquè les mines siguin retirades per "persones apropiades".

L'informe sobre l'existència d'aquest camp de mines arriba un dia després que se sabés que el primer ministre libi, Al-Bahdadi al-Mahmoudi, va enviar una carta a diversos governs estrangers per proposar un alto el foc immediat monitoritzat per les Nacions Unides i la Unió Africana.

stats