ATLETISME
Especials 11/08/2012

Mo Farah entra al club de llegendes que han guanyat els 10.000 i els 5.000 metres als Jocs

Després de guanyar els 10.000 metres, l'atleta britànic nascut a Somàlia s'ha coronat Rei de la llarga distància als 5.000

Toni Padilla
Mo Farah, campió dels 5.000 metres

BarcelonaUna darrera volta fantàstica ha donat a Mo Farah el doblet en les curses de llarga distància als Jocs. Després del triomf als 10.000 metres, l'atleta nascut a Mogadiscio s'ha endut els 5.000 metres aguantant els atacs dels rivals. Farah ha controlat la cursa sempre des de les primeres posicions. A manca de tres voltes s'ha posat primer imposant un ritme fort que ha fet mal als seus rivals. A la darrera volta, ha rebut l'atac de l'etíop Gebremeskel (plata) i Longosiwa, de Kenya, però no ha perdut el liderat ni un sol segon amb una recta final imperial.

Farah entra al club dels grans atletes que han guanyat tant els 10.000 com els 5.000 metres a una jocs, club format per llegendes com Kohlemainen, Nurmi, Zatopek, Viren o Bekele. Nascut a Somàlia, va deixar de ben jove el país per culpa de la guerra civil. Des de fa anys viu a Londres amb el seu pare. Farah va poder escollir ser olímpic amb Somàlia o Gran Bretanya, i va triar Gran Bretanya en admetre que després de perdre familiars pel conflicte armat de Somàlia no volia representar aquest estat on encara viu la seva mare i un germà.