CATÀSTROFE AL JAPÓ
Especials 17/03/2011

"Molta gent està preocupada de manera innecessària pel que passa al Japó"

Un grup de ciutadans de l'Estat espanyol que viuen a Tòquio fan arribar als mitjans de comunicació una carta en què es queixen de l'alarmisme, que fa patir les seves famílies. Asseguren que a la capital "no hi ha cap perill immediat". Un dels signants difon un vídeo amb el mateix objectiu

Redacció
1 min

Barcelona"Multitud de mitjans estan transmetent una situació d'inseguretat que no es correspon amb la realitat en ciutats com Tòquio. El govern està informant els ciutadans sobre el que succeeix a la central nuclear de Fukushima les 24 hores del dia i, segons aquesta informació, no hi ha cap perill immediat".

Ho afirmen els 28 signants d'una carta d'un grup de ciutadans de l'Estat espanyol que viuen a Tòquio. S'adrecen als mitjans de comunicació per "criticar la forma amb què que el periodisme està tractant les notícies sobre el terratrèmol, el tsunami i els posteriors problemes a la central nuclear de Fukushima i al Japó en general".

"Per culpa d'aquesta desinformació i exageració, molta gent (sobretot les nostres famílies) està preocupada de manera innecessària pel que està passant al Japó", afegeixen.

També es queixen que "els espanyols i altres ciutadans de parla hispana" s'han hagut d'organitzar entre ells per intercanviar informació, ja que l'ambaixada espanyola "ha semblat que no estava de servei".

Firmen la carta 28 persones, entre les quals hi ha alguns catalans, com per exemple Marc Bernabè, que ha estat entrevistat a RAC 1 diverses vegades des que es va produir el terratrèmol. Bernabé també ha difós a YouTube un vídeo amb el mateix objectiu: transmetre un missatge de tranquil·litat als seus familiars i amics a Catalunya

stats