CATÀSTROFE AL JAPÓ
Especials 14/05/2011

Mor un treballador de Fukushima que s'ha desmaiat a la feina

És el tercer membre de la plantilla de la central nuclear que perd la vida des del terratrèmol. La costa est del Japó ha tornat a tremolar aquesta nit, però no ha causat danys a la central

Agències
2 min
És el tercer treballador de la central de Fukushima mort arran del desastre / EFE

FukushimaUn treballador de la central nuclear de Fukushima ha mort aquest dissabte per raons que encara es desconeixen. L'home, de 60 anys, s'ha desmaiat poc després d'entrar a treballar a la planta, on s'intenten controlar els danys causats pel terratrèmol i tsunami de l'11 de març al Japó. És el tercer treballador de la central que mor des del desastre. Poc després del sisme, dos membres del personal de Fukushima van desaparèixer mentre vigilaven l'estat del complex, i van ser trobats morts poc després.

Dimecres, un assessor del primer ministre japonès Naoto Kan ja va alertar de les precàries condicions de feina a Fukushima. "M'agradaria dedicar els meus esforços a millor les condicions de feina. Molta gent ens ha dit que l'ambient de treball és molt dolent", va assegurar l'assessor Goshi Hosono en una roda de premsa.

Fukushima torna a tremolar



A més, hores després, un terratrèmol de 5,7 graus en l'escala Richter ha sacsejat la costa de la província japonesa de Fukushima sense que s'informés de danys a la zona ni a les dues centrals nuclears que es troben en les proximitats. No s'ha activat l'alerta de tsunami, segons ha informat l'Agència Meteorològica del Japó. El sisme també s'ha pogut sentir a Tòquio i en la major part del nord-est japonès, encara que amb una intensitat relativament baixa. 



La zona és assotada per freqüents tremolors des de l'11 de març, quan el gran terratrèmol de 9 graus i el posterior tsunami van devastar la costa nord-oest del Japó i van provocar el greu accident a la planta nuclear de Fukushima Daiichi. Des d'aquell dia, el Japó ha patit més de 500 rèpliques superiors als 5 graus Richter, la majoria de les quals no han causat danys greus, encara que sí que han provocat angoixa entre la població.

stats