Teatre
Especials 27/07/2012

Les revoltes gregues i el terrorisme poètic irrompen al Grec amb els italians Motus

La companyia italiana presenta una Antígona que viu al segle XXI i dialoga amb Alexia, una amiga de l'estudiant grec mort per un tret de la policia el 2008. L'altre prat fort del Grec per aquest cap de setmana és l'espectacle acrobàtic, que inclou castells, Le Grand C.

Sílvia Marimon
2 min
Too Late

Barcelona"Rellegint Antígona –la tragèdia grega de Sòfocles–hem trobat coses que parlen d'aquí i del present", explica Enrico Casagrande, el director de la companyia italiana Motus, que aquest cap de setmana porta al Grec 'Too Late! (Antigone) contest#2' i 'Alexis. Una tragèdia greca'. Casagrande adapta la versió que Bertol Brecht va fer del mite grec i utilitza els diàlegs del dramaturg alemany per parlar de les revoltes gregues. La companyia ha fet un treball sociològic: el 2010 van viatjar a Grècia per parlar amb activistes, anarquistes, artistes i els amics d'Alexis, el jove estudiant grec que va morir per un tret de la policia durant una manifestació.

El resultat és una peça teatral amb un guió impregnat de biografies i experiències personals. 'A Alexis. Una tragèdia grega' puja a l'escenari Alexia Sarantopoulou, una amiga de l'estudiant grec mort durant la revolta. Ella interroga i interpel·la als actors. A 'Too Late! (Antigone) contest#2' Antígona s'enfronta a la intolerància i a les perversions dels qui ostenten al poder al segle XXI. La companyia Motus no es limita a fer teatre com espectacle sinó que convida a l'acció. El públic també puja a l'escenari per compartir l'experiència amb els actors.

Le Grand C

L'altre plat fort d'aquest cap de setmana és 'Le Grand C' de la companyia XY. En aquest espectacle, 17 intèrprets fan equilibris impossibles. Cauen, construeixen i decontrueixen piràmides i columnes... "Invertim, en comptes d'ascendir fem equilibris en diagonal, i fins i tot fem castells", explica Tomàs Cardús, un dels membres de la companyia. Cardús reivindica la tècnica de circ: "Només amb la tècnica de circ creem emocions, no hi afegim res més, no som actors ni fem dansa". En opinió de Cardús, aquest espectacle no seria possible si no "fóssim molts, a la nostra companyia no hi ha lideratge sinó que tot es decideix de manera assemblearia".

stats