Especials 20/10/2011

L'OTAN confirma que ha atacat un comboi gaddafista prop de Sirte

L'aliança està verificant si Muammar al-Gaddafi és mort, tal com asseguren els rebels libis, i els Estats Units tampoc ho confirmen encara

Agències
1 min
Ofensiva final Rebels al damunt d'un dels avions de Gaddafi abatuts pels bombardejos de l'OTAN, a 35 quilòmetres a l'est de Beni Uali.

Brussel·lesL'OTAN ha confirmat aquest dijous que ha atacat un comboi gaddafista prop de Sirte aquest matí, informa Reuters. L'aliança està verificant si Muammar al-Gaddafi és mort, tal com afirmen els rebels libis. Els Estats Units tampoc confirmen encara la mort del dictador.

L'OTAN ha dit que els seus avions han bombardejat dos vehicles militars prop de la ciutat natal del dictador, Sirte, però que ha aturat l'atac quan han estat informats que algunes fonts apuntaven que Gaddafi havia estat capturat.

“Aproximadament a les 0830 hora local (0630 GMT) d'aquest matí, els avions de l'OTAN han bombardejat dos vehicles progaddafistes que formaven part d'un comboi més ampli”, ha dit el coronel de l'aliança Roland Lavoie. “Aquests vehicles armats estaven portant a terme operacions militars i representaven una clara amenaça per als civils”, ha afegit Lavoie.

Les forces armades del Consell Nacional de Transició (CNT) de Líbia han anunciat aquest dijous que el coronel és mort, després d'informat primer que l'havien capturat.

"La guerra s'ha acabat", ha dit el primer ministre italià, Silvio Berlusconi, en saber la notícia.

stats