Especials 02/06/2012

Mubàrak ingressa a la presó després de ser condemnat a cadena perpètua

La fiscalia general egípcia ha ordenat avui mateix l'ingrés a presó de l'exmandatari, que fins ara havia estat hospitalitzat a un centre mèdic per motius de salut. Manifestants i policia s'han enfrontat a l'exterior del tribunal on s'ha dictat sentència

Efe
1 min
Mubàrak escolta la sentència aquest dissabte al Tribunal Penal del Caire / REUTERS

El CaireL'expresident egipci Hosni Mubàrak ha ingressat a la presó de Tora, al sud del Caire, després que el tribunal penal del Caire l'hagi condemnat aquest dissabte a cadena perpètua per l'assassinat de manifestants durant la revolució que va comportar la seva renúncia al càrrec el febrer del 2011.

La fiscalia general egípcia ha ordenat avui mateix l'ingrés a presó de l'exmandatari, que fins ara havia estat hospitalitzat a un centre mèdic, als afores de la capital, per motius de salut.

Enfrontaments a l'exterior del tribunal

Centenars de detractors de l'expresident egipci s'han enfrontat amb la policia a l'exterior de la seu del tribunal que l'ha condemnat.

Els xocs s'han iniciat després de la lectura de la sentència, quan els manifestants congregats a l'exterior han intentat tallar el pas a una furgoneta policial. Els antidisturbis han arribat acte seguit per aturar els enfrontaments i han tallat una carretera propera.

stats