EGIPTE
Especials 17/05/2011

La dona de Mubàrak, en llibertat sota fiança després de renunciar a tots els seus béns

S'espera que l'expresident egipci renunciï avui també de forma pública a tot el que té a través d'una carta, segons avança el diari Shoruq

Agències
1 min
Suzanne Zabet, dona de Hosni Mubàrak

El CaireMés de tres milions de dòlars i una gran mansió, és el preu que ha pagat l'esposa de l'expresident egipci, Hosni Mubàrak, aconseguir la llibertat sota fiança. El diari Al-Ahram avançava aquest matí les gestions però sembla ser que ja s'hauria fet efectiu.

També s'espera avui que l'expresident egipci renunciï de forma pública a tots els seus béns, segons explica avui el diari Shoruq.

Suzanne Zabet, ha entregat part dels seus béns a les arques públiques, segons han revelat fonts judicials a Efe. En concret, Zabet ha tornat 20 milions de lliures egípcies (uns 3.350.000 de dòlars) i una mansió situada al barri acomodat d'Heliòpolis, al Caire.

A més a més, ha autoritzat al fiscal general egipci, Abdelmeguid Mahmud, perquè investigui i recuperi tots els fons que tingui a l'estranger.

L'esposa de Mubàrak està ingressada a l'hospital de Xarm al-Xeik, al costat del mar roig, per una crisi cardíaca que va patir el passat dia 13 després d'assabentar-se que el Ministeri de Justícia havia emès contra ella una ordre de detenció preventiva de 15 dies per un presumpte enriquiment il·lícit. De fet, les autoritats ja havien començat a preparar un trasllat a la presó femenina d'Al-Qanater, al nord del Caire, però mai s'ha fet efectiu.

stats