LES REVOLTES AL MÓN
Especials 15/08/2011

El judici contra Mubàrak es reprendrà el 5 de setembre sense càmeres

La vista contra l'expresident egipci ha viscut avui la segona sessió, enmig d'un ampli desplegament policial. Mubàrak ha tornat a presentar-se en llitera al tribunal

Agències
2 min
Mubàrak, traslladat en llitera al tribunal que el jutja, al Caire / AL-ARABIYA

El CaireEl judici contra l'expresident egipci, Hosni Mubàrak, es reprendrà el 5 de setembre i sense càmeres. El jutge del cas ha decidit que en les pròximes sessions de la vista s'interromprà l'emissió en directe per "protegir-ne l'interès públic". El tribunal del Caire ha viscut avui, enmig d'unes estrictes mesures de seguretat, la segona sessió del judici. A la primera, Mubàrak va aparèixer a la sala en una llitera, però amb aspecte lúcid, després que fins a l'últim moment es va posar en dubte la seva presència pel seu delicat estat de salut. Aleshores, es va declarar no culpable de totes les acusacions que se li imputen. Avui, l'expresident ha tornat a assistir-hi en llitera.

El principal advocat de Mubàrak i els seus fills, Farid al-Din, ha fet una sèrie de peticions que inclouen demanar al departament d'ambulàncies egipci que presenti llistes de noms i xifres de ferits traslladats als hospitals de totes les províncies entre el 25 i el 31 de gener. El jutge del cas ha lamentat la manca d'organització entre els advocats de les famílies de les víctimes. Per això, avui ha demanat als lletrats de les víctimes que presentin les peticions per escrit per estalviar temps, i ha confirmat que el tribunal escoltarà totes les peticions de les dues parts.

Desplegament policial

Les autoritats egípcies han desplegat almenys uns cinc mil policies per mantenir la seguretat al voltant del jutjat, situat a l'escola de policia. Aquestes mesures de seguretat tenen també l'objectiu de controlar que es desenvolupi sense incidents el trasllat de Mubàrak del centre mèdic on està hospitalitzat, a la carretera entre el Caire i Ismailia, a la capital egípcia.

Judici sense precedents

Al final de la primera vista, el jutge Ahmed Refat va anunciar que Mubàrak havia de ser traslladat a aquest centre mèdic internacional, en comptes de tornar a l'hospital de Xarm al-Xeikh, on el van ingressar el 12 d'abril. L'expresident es va estar fins a aquest dia en aquest centre, a prop del mar Roig, on complia arrest des que va tenir un atac cardíac durant un dels interrogatoris.

En aquest judici sense precedents al món àrab, també hi serna presents els fills de Mubàrak, Alaa i Gamal, que a la vista anterior, celebrada el 3 d'agost, també van negar totes les acusacions. Mubàrak i els seus fills estan acusats d'haver planejat els atacs contra els manifestants durant la revolució del 25 de gener, i podrien enfrontar-se a la pena capital si els declaren culpables.

stats