Primavera Àrab
Especials 02/01/2012

El tribunal accelera el judici a Hosni Mubàrak per la mort de manifestants

S'acaba la fase de presentació de proves i a partir de dimarts serà el torn de l'acusació i la defensa. La sentència arribarà, segons els advocats, "molt aviat"

Ara
1 min
Mubàrak en sortir del tribunal / EFE

BarcelonaEl tribunal penal del Caire que jutja l'expresident egipci Hosni Muàrak ha decidit acabar aquest dilluns la fase probatòria del procés i escoltar a partir de demà els discursos de l'acusació i la defensa. Així es tanca la fasede presentació de proves, tot i que inicialment s'havia previst la compareixença de 1.600 testimonis, i es comença l'últim pas abans de dictar sentència, que segons els advocats, pot arribar "molt aviat"

L'expresident egipci Hosni Mubàrak ha tornat avui als tribunals pel judici per la seva implicació en la mort de manifestants durant la revolució que el va derrocar el passat 25 de febrer. La televisió estatal n'ha mostrat imatges quan ha arribat en helicòpter, ajagut en una llitera i amb ulleres de sol i de la sortida de la sala. El judici es va reprendre el 28 de desembre, després d'una pausa per la demanda de recusació contra els jutges formulada pels advocats de l'acusació, que finalment ha estat desestimada. Mubàrak està hospitalitzat des de l'inici del judici per problemes cardíacs i s'ha presentat a totes les vistes en llitera.

Un advocat de l'acusació ha explicat a EFE que aquest dilluns han de comparèixer set generals del Ministeri de l'Interior, entre ells l'actual cap dels serveis secrets, Murad Muafi. Els informes amb què treballa la fiscalia xifren en 846 el nombre de manifestants morts i en gairebé 6.500 els ferits per la repressió de la protesta.

En el mateix judici estan processats dos fills de Muàrak, Al·là i Gamal, l'exministre de l'Interior, Habib al Adly i sis assessors de l'expresident.

stats