LA GUERRA A LÍBIA
Especials 08/05/2011

Naufraguen 300 immigrants a prop del port de Lampedusa

Arribaven a l'illa després que les autoritat de Malta no els deixessin atracar. Les forces del port els han pogut rescatar. Des de dijous han arribat més de 1.900 sense papers a l'illa italiana

Efe
1 min
Una de les embarcacions que va arribar la matinada de dissabte. EFE

RomaUna barca procedent de Líbia amb més de 300 immigrants a bord ha encallat aquesta matinada en un dels esculls a prop de l'illa de Lampedusa, on durant la nit han arribat més de 1.100 persones, segons fonts de la Capitania del port.

Els ocupants de l'embarcació s'han llançat al mar per intentar arribar nadant a les costes de Lampedusa mentre els serveis de rescat locals els rescataven. Segons els agents de l'illa, no hauria mort ningú, tot i que encara busquen per si hi ha desapareguts.

L'embarcació, carregada de molts nens i dones, s'havia dirigit primer a Malta, però una llança de les autoritat del país l'havia escoltat cap a Lampedusa, on ha encallat després.

Segons informen els mitjans de comunicació italians, alguns dels immigrants que viatjaven a la barca han resultat ferits i se'ls ha traslladat a un centre mèdic de l'illa.

Poc abans del succés, també de nit, havia arribat una altra embarcació procedent de Líbia amb uns 800 sense papers, entre ells 138 dones i nens. La majoria són d'origen subsaharià.

Aquest grup se suma als més 1.900 que han arribat des dels nord de l'Àfrica fins a Lampedusa des de dijous.

Segons un periodista de Somàlia que assegura haver pogut confirmar la informació a través de l'ambaixada dels seu país a Trípoli, una embarcació amb més de 300 immigrants a bord va naufragar aquest divendres al matí davant de les costes de Líbia instants després de sortir cap a Europa.

En el naufragi, haurien mort desenes d'immigrants, entre ells 16 de Somàlia, segons les mateixes fonts.

stats