Especials 29/03/2012

El president de la CEOE parla de "tranquil·litat", però el preocupa la imatge exterior

La patronal espanyola diu que el seguiment és desigual segons els sectors i les comunitats autònomes, i que la "major incidència" es concentra a la indústria i, geogràficament, al nord d'Espanya

Ara
1 min

MadridEl president de la patronal CEOE, Joan Rosell, ha insistit en roda de premsa que la vaga s'està caracteritzant per la "normalitat, la tranquil·litat i els serveis mínims", tot i que ha dit estar preocupat per la imatge que Espanya dóna avui a l'exterior pels incidents "puntuals" que hi ha hagut.

"Esperem que el dia s'acabi com més aviat millor", ha dit Rosell a Madrid. No ha donat dades de seguiment més enllà de dir que el consum elèctric ha baixat un 14% fins al migdia respecte una jornada laboral normal.

La patronal catalana Foment del Treball ha corroborat que hi ha "serenitat" a les empreses i que els seguiments són "els habituals". Segons les seves xifres, un 10% d'incidència al comerç, un 30% a la construcció, un 20% a la indústria del metall i un 5% en restauració. El consum elèctric a Catalunya, han afegit, ha baixat un 15,4% respecte un dia normal.

Tant la CEOE com la patronal de la pime espanyola, Cepyme, han insistit en què la majoria d'empreses estan obertes i la immensa majoria dels treballadors són als seus llocs de treball.

Abans de la roda de premsa, totes dues organitzacions havien dit via comunitat que el seguiment de l'aturada és desigual segons els sectors i les comunitats autònomes, i que la "major incidència" s'està produint en el sector industrial, i territorialment, al nord d'Espanya, així com en algunes grans ciutats.

stats