DESASTRE AL JAPÓ
Especials 21/03/2011

L'OMS eleva l'alarma sobre la radiació detectada en aliments

El govern del Japó suspèn els enviaments de llet i dos tipus de vegetals procedents de diverses prefectures per la contaminació i recomana a la població no beure aigua de l'aixeta

Reuters
1 min

TòquioL'Organització Mundial de la Salut (OMS) ha alertat que la radiació detectada al Japó sobre alguns aliments és "més seriosa del que es creia" en un principi.

De moment, el govern del Japó ja ha suspès enviaments de llet des de quatre prefectures properes a la zona afectada per les radiacions de la central de Fukushima. També ha restringit les remeses de dos tipus de vegetals, segons informa Kyodo News.

L'administració ha recomanat a la població que no begui aigua de l'aixeta després d'haver-se detectat rastre de radioactivitat en mostres preses en nou prefectures. Tot i això, l'executiu manté que els nivells estan per sota del que es considera perillós per a la salut.

"Està clar que és una situació greu", va explicar a Reuters Peter Cordingley, porteveu de l'oficina per al Pacífic Oest de l'OMS. "És molt més seriós del que es va pensar els primers dies, quan crèiem que el problema quedaria limitat a 20 o 39 quilòmetres", va afegir.

p { margin-bottom: 0.21cm; } Els danys que el terratrèmol va provocar a la central nuclear de Fukushima van elevar els nivells de radioactivitat i ja s'han detectat verdures, llet i aigua contaminades. Tot i això, les autoritats del país asseguren que els nivells no són perillosos.

El govern japonès ha prohibit la venda de llet sense processar des de la prefectura de Fukushima i d'espinacs des d'àrees properes. Encara poden produir-se més restriccions.

Condingley ha afegit que l'OMS no té constància que hagin arribat aliments contaminats a d'altres zones procedents de Fukushima.

stats