LÍBIA
Especials 23/03/2011

El Consell de Seguretat avaluarà l'estat de les operacions militars de la coalició internacional

L'òrgan de l'ONU que va aprovar la resolució per la intervenció a Líbia es trobarà després que els atacs de la coalició hagin destruït l'aviació del dictador libi

Efe
1 min
Un control de l'exèrcit de Gaddafi, entre Trípoli i Bani Walid.

Nova York/Alger p { margin-bottom: 0.21cm; } El Consell de Seguretat de les Nacions Unides, que va autoritzar fa una setmana l'ús de la força a Líbia per protegir la població civil i imposar una zona d'exclusió aèria, es reuneix aquest dijous per revisar l'estat de les operacions militars de la coalició internacional contra el règim del dictador Muammar al-Gaddafi. En aquesta reunió, prevista a la mateixa resolució aprovada fa una setmana, s'espera que Rússia, la Xina, l'Índia, el Brasil i Alemanya, els cinc països que es van abstenir, mantinguin l'oposició a una intervenció armada.

A Líbia, les tropes de Gaddafi han augmentat el setge sobre la ciutat de Misurata, l'única ciutat a l'oest del país controlada per les forces rebels. Segons un portaveu d'aquest bàndol, l'exèrcit lleial al dictador ha fet servir foc d'artilleria i dels tancs per atacar el centre d'aquesta població. Abans d'aquests atacs, un altre portaveu dels rebels ha assegurat que almenys setze persones han mort i 23 més han resultat ferides pels atacs de Gaddafi.

Tot plegat després que la coalició internacional hagi assegurat que ha destruït l'aviació i les bateries antiaèries de l'exèrcit lleial a Gaddafi. Precisament els avions dels països aliats han bombardejat per segona vegada unes instal·lacions militars al sud de la capital líbia, Trípoli. Així ho ha informat la televisió oficial líbia, que ha afegit que entre els objectius bombardejats hi ha també població civil.

stats