ONU
Especials 28/04/2011

El Consell de Seguretat torna a callar davant la repressió a Síria

Rússia, la Xina i el Líban bloquegen la resolució proposada pels EUA i cinc països europeus

Agències
1 min
Tancs desplegats a Daraa, el bressol de la revolta. AFP/YOUTUBE

Nova YorkEl Consell de Seguretat de l'ONU continua sense condemnar la repressió a Síria. La segona jornada de negociacions s'ha acabat aquesta matinada sense acord, per l'oposició de la Xina, Rússia i el Líban al text que proposaven els EUA i els quatre països membres de la UE presents al Consell (Gran Bretanya, Portugal, França i Alemanya).

Rússia va justificar la seva posició al·legant que "la situació a Síria no suposa cap amenaça per a la pau i la seguretat internacional" i que una ingerència externa agreujaria el perill d'una guerra civil. La Xina es va mantenir en la seva política habitual de no-ingerència en afers interns. Per la seva banda, el representant del règim sirià va tornar a reduir la revolta popular que viu el país a l'acció de grups sabotejadors "finançats per potències estrangeres", poc després que 200 membres del partit de govern es desmarquessin de la repressió imposada per les forces de seguretat.

Els representants europeus van assegurar a la reunió que buscaran fórmules per aplicar mesures contra Síria si no s'atura la violència. L'ambaixadora dels EUA va instar el règim sirià a materialitzar les promeses de reformes amb fets.

stats