LES REVOLTES AL MÓN
Especials 22/08/2011

Obama: “Trípoli s'escapa del domini del tirà”

Els Estats Units reconeixen el Consell Nacional de Transició com a govern legítim de Líbia

Agències
1 min
Obama parla amb l'assistent de seguretat nacional, John Brennan / W.H.

WashingtonEl president dels Estats Units, Barack Obama, ha dit aquesta nit que Muammar al-Gaddafi "ha de reconèixer que el règim ha arribat al seu punt final" i ha anunciat el reconeixement per part de Washington del Consell Nacional de Transició dels rebels com a govern legítim de Líbia. "Aquesta nit s'ha bolcat l'equilibri contra el règim", ha explicat Obama, que ha afegit que "Trípoli s'escapa del domini del tirà".



"En aquest moment crucial i històric el Consell Nacional de Transició ha de continuar demostrant el lideratge necessari per conduir el país en una transició amb respecte dels drets del poble de Líbia, evitar les baixes civils, i protegir les institucions de l'Estat", ha dit Obama. El president nord-americà ha explicat a més que "els Estats Units continuaran coordinant-se estretament amb el Consell Nacional de Transició".

Senyals de col·lapse

"El règim de Gaddafi mostra senyals de col·lapse i el poble de Líbia mostra que la recerca universal de dignitat i llibertat és molt més fort que el puny de ferro d'un dictador", ha dit el president dels EUA. Segons Obama, "la manera més segura perquè acabi el vessament de sang és simple: Muammar al-Gaddafi i el seu règim necessiten reconèixer que els ha arribat el final". "Gaddafi ha de reconèixer la realitat que ja no controla Líbia, necessita abandonar el poder una vegada per sempre", ha subratllat.

stats