Especials 02/09/2012

Obama comença l'atac electoral a Romney trepijant-li els talons

El president Barack Obama ja prepara motors per a la convenció demòcrata que començarà dimarts a Carolina de Nord, mentre que el candidat republicà agafa aire per continuar la batalla electoral

Ara
2 min
El candidat demòcrata en un míting dissabte a Iowa. AFP

BarcelonaBarack Obama i Mitt Romney han passat el cap de setmana fent campanya electoral. El candidat republicà aprofitarà el seu 'momentum' després de la investidura com a candidat dels conservadors a la Casa Blanca, dijous en la convenció de Tampa (Florida), per retirar els propers dies a preparar els debats electorals de la tardor. Però no es pot encantar. Des de dissabte que el president Barack Obama s'ha vestit de nou de candidat a la reelecció i escalfa motors per a la convenció demòcrata a la ciutat de Charlotte (Carolina del nord) que començarà dimarts.

L'aspirant a la reelecció va carregar durament dissabte contra la convenció republicana. "No han aportat cap idea nova […]. És una convenció del segle passat", va dir davant d'una multitud a l'estat d'Iowa.

Mentrestant, a Ohio, Romney va fer un dels seus discursos més apassionats aprofitant l'inici de la temporada de futbol universitari. Les metàfores esportives van estar servides: "Si l'equip té un entrenador que no ha guanyat cap partit i ha perdut 23 milions, un sap que és el moment de canviar d'entrenador […]. Ha arribat el moment que els Estats Units tinguin, una altra vegada, una temporada guanyadora i nosaltres l'hi donarem", va afirmar Romney.

Un recorregut pels estats més indecisos

Dimarts comença la convenció de Charlotte, però abans Obama ja haurà passat pels estats més indecisos dels Estats Units, segons indiquen les enquestes. Iowa va ser dissabte el seu punt de sortida amb un míting davant més de 10.000 persones. Justament la capital d'aquest estat, Des Moines, va ser on va començar la seva cursa a la Casa Blanca fa cinc anys.

Obama segueix de prop les passes de Romney. Dilluns visitarà la zona afectada per l'huracà 'Isaac' a l'estat de Louisiana. El candidat republicà hi passar just després de la seva nominació.

stats