ESTATS UNITS
Especials 20/05/2011

Obama demana a Israel les fronteres de 1967

El discurs del president dels Estats Units incomoda a Israel. El primer ministre israelià, Benjamin Netanyahu, es mostra frontalment en desacord amb la proposta erquè creu que el seu Estat quedaria "indefens"

Redacció
1 min

BarcelonaEl president dels Estats Units, Barack Obama, va voler llançar ahir un missatge clar a Israel per aconseguir més estabilitat a la zona. "El somni d'un estat jueu i democràtic no es pot aconseguir amb una ocupació permanent", va dir ahir al seu homòleg israelià, Benjamin Netanyahu alhora que va recordar de nou que considera que és necessari que es configuri un estat legítim palestí.

La resposta de Netanyahu va ser imminent. Es nega a retornar a les fronteres de 1967 perquè considera que "la viabilitat d'un estat palestí no es pot fer a costa de l'existència d'Israel". En un comunicat també va demanar a Washington que reafimir les promeses del 2004.

D'altra banda, el president de l'Autoritat Palestina, Mahmud Abbas, va "lloar" l'esforç d'Obama mentre que Hamas va titllar el president dels EUA d'hipòcrita per no dir "actes concrets" per defensar els drets humans a Palestina.

Tot i això, Obama va considerar que una negocació serà complicada, i més després de l'últim acord entre les dues faccions palestines, ja que Hamas no reconeix l'existència d'Israel.

"En aquest moment en què el Pròxim Orient i el nord d'Àfrica s'estan alliberant de les càrregues del passat, aconseguir la unitat per a una pau duradora que posi fi a aquest conflicte és més urgent que mai", va dir Obama.

stats